SKŁADNIKI:
300 g makaronu czosnkowego wstążki
100 g szynki wędzonej
2 średnie cukinie (nie mogą być zbyt duże- skórka nie może być bardzo twarda, a pestki duże - taka nie będzie się nadawała do starcia )
100-120 g sera typu feta (niestety nie jest to oryginalna feta, tylko ser sałatkowy)
ząbek czosnku
oliwa do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, to samo zrobić z serem Czosnek pokroić na bardzo cienkie plasterki, tak samo szynkę.
Na oliwie podsmażyć szynkę, gdy będzie już przyrumieniona dodać czosnek i krótko smażyć. Następnie dodać cukinię, doprawić lekko solą i smażyć wszystko razem, aż cukinia zmięknie - nie dopuszczając do rozgotowania się.
Do szynki i cukinii dodać makaron, delikatnie połączyć składniki. Na talerzu posypać serem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz